UPDATE 1 – 28 IANUARIE 2021 – Centralele din #Horezu, salvare sau eroare. Adevărate bombe ecologice – Tip soluție: Respins apel – Pentru restabilirea adevărului (citat) – 12 NOIEMBRIE 2020

Breaking News Horezu

Acesta este un update la articolul din 12 Noiembrie 2020, care se găsete mai jos.

Noua culoare oficiala la Horezu – #NEGRU de #funingine

Case, balcoane și pervaze.

Bancomate, mașini și balustrade.

Mașini.

Mașini.

Mașini.

Mașini.

Mașini.

Haine

Suprafețe

Centralele

Ca să rămână scris în istorie, Centralele (cele două) sunt proprietatea privată LEGALĂ a S.C. SACOMET S.A., condusă și deținută de un ins pe nume Nicolăescu; din nou, sunt proprietate privată a sus-numitei. Au umblat tot felul de zvonuri aruncate inclusiv de Primăria Orașului Horezu că nu ar fi așa, mai jos este dovada de la cei care împart dreptatea – vedeți articolul original. Administratorul societății încearcă de mai mult timp să foloseasca liber construcțiile și terenul, fiind “forțat” să nu o facă și să țină acest serviciu activ pentru doritorii de căldură din blocurile orașului, că apă caldă nu știm să curgă de mai mulți ani.

Centralele și zona adiacentă arată ca după război.

Primăria

Primăria Orașului Horezu, indiferent de primar, nu face abstracție prezentul, din incompetență și posibil – corupție a preferat să facă orice cu banii orașului – numai ce trebuie nu.

Au fost scoase de către Primărie, pe vremea altui primar (Nițu), cazanele originale și au fost înlocuite cu altele incomplete, care împreună cu rumegușul de proastă calitate poluează aerul orașului și așa sugrumat de praful din centru mai ceva ca la Copșa Mică.

Mai nou (în ultimii 2 ani cel puțin), Primăria a reușit să păcălească un judecător că va constui centrală/ centrale cu resursele orașului și pe terenul orașului, timp de doi ani folosind proprietatea companiei de mai sus cu titlul gratuit, neplătind nimic proprietarului centralelor. Dar păcăleala a luat sfârșit.

Primăria plătește acum în jur de 20.000 lei chirie lunar pentru centrale, plus alte cheltuieli pentru acest eșec istoric. Echipa de fotbal în schimb merge bine, apare în ziare, orașul a avut o perioadă ziar de propagandă se pare plătit tot din banii orașului, se cumpără evident borduri, se fac șanțuri inutile și multe alte grozăvenii dar de problemele reale să se ocupe altcineva, aparent totul este bine.

Serviciul

Serviciul de furnizare este o gluma proastă, fiind livrat absolut aleator și cu program ca pe vremea lui Ceaușescu. Cei mai leneși au rămas nostalgici la cerutul de la stat în schimb ce restul au reușit să avanseze, fiecare în felul lui, sătui de a primi căldură când vrea primarul la ce ore și ce temperaturi decide acesta că ar fi necesare.

Locuitori la bloc

Sunt în jur de 600 (604 mai exact – surse) de apartamente la bloc în Horezu și mai multe case, evident. Din aceste 600 apartamente doar în jur de 300 (337 mai exact – surse) sunt abonate la serviciile de încălzire centralizată.

Deci centralele sunt ținute forțat, poluează și costă enorm Primăria pentru numărul de apartamente de mai sus.

Merită?

Abonații la căldură

Cei care sunt încă abonați (în jur de 300), fortează Primăria să forțeze compania mai sus numită să mențină în funcțiune aceste centrale – bombe ecologice și se bucură se pare și de subvenții. Mai mult avem informații că unii se declară debranșați (fiind de fapt branșați) și în haosul ce caracterizează Primăria și asociațiile de proprietari din oraș le plătesc alții căldura; când sunt prinși, administratorii/ președinții ridică din umeri – clasic.

Întrebarea este dacă ceilalți au reușit, ar trebui să reușească și restul să se desprindă de acest serviciu defect și de proastă calitate care ne umple plămânii de funingine? Oare ce boli poate declanșa inhalarea acestei cenușe? Oare copiilor le-o face vreun rău?

Iarna aceasta aproape a trecut, acum cei care încă mai sunt abonați nu mai pot spune că n-au știut din timp problema, pentru la anul toți ar trebui să își rezolve problema singuri.

Subvenții

Avem informații cum că Primăria ar plăti subvenții de care se bucură branșații pe de-o parte și firma care livrează căldura pe cealaltă parte; tot Primăria ar plăti de fapt și combustibilul, firma Reimar S.R.L. (cea care face și asfaltările prin oraș) practic doar încasează (pe surse – neverificat).

Oare nu ar trebui să primească toată lumea subvenții la căldură, dacă acestea se dau? Mai ales cei care au ales să folosească surse electrice, mai scumpe dar ecologice și curate?

Poluarea

Centralele sunt o bomba ecologică și pun în pericol sănătatea oamenilor și animalelor. Pozele de mai sus vorbesc de la sine. Întrebarea este de ce continuă Primăria să forteze utilizarea acestor centrale dacă sunt neconforme sau de ce nu le tehnologizează. De ce nu poate proprietarul de drept să închidă centralele, lucru pe care l-am aflat pe surse ca și-l dorește.

Concluzii

De ce plătește chirie Primăria și probabil combustibilul de zeci de mii de lei pentru aceste bombe ecologice? De ce îl forțează pe proprietar să le pună la dispoziție? De ce nu se autosesizează garda de mediu?

Se plătesc subvenții? Dacă da, nu merită și ceilalți locuitori la bloc sau din oraș? Plătește Primăria combustibil și încasează firma care a concesionat serviciul public?

Cât a costat retehnologizarea și de ce nu s-a făcut complet, de ce nu se face acum? Care este numărul real de abonați și cât costă Primaria aceste centrale cu adevărat?

Oare merită?

Urmează cel puțin încă un UPDATE la articol, interesații pot trimite replică sau opinii pe adresa de email sau facebook.

Urmează scandalul angajărilor de la Spitalul Orășenesc Horezu și noile tactici de angajare pe pile.

Susa: pe surse

Timp de lucru: 240 minute

______________________________________________________________________________

Articolul original mai jos.

Tip soluție: Respins apel – Pentru restabilirea adevărului (citat) – 12 NOIEMBRIE 2020

Soluția

Ora estimata: 10:00
Complet: A5
Tip solutie: Respins apel
Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi data de 12.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre 829/2020 12.11.2020

Mai jos istoricul (link) ultimei confruntări Primăria Orașului Horezu prin primar și SACOMET SA prin administrator la Judecătoria Horezu de anul acesta.

http://portal.just.ro/SitePages/cautare.aspx?k=1778%2F241%2F2020

Povestea

Într-un oraș în care populația de câini mai are puțin și o depășește pe cea a oamenilor, în stațiunea turistică unde turiștii își fac nevoile pe sub poduri dar există în construcție în ușa judecătoriei o budă cu etaj, unde se construiește a treia sală de sport pe câmp, unde se fac rigole la drumuri care nu au trotuar și pe sărite și câte și mai câte, mai există câteva blocuri zgribulite și câteva familii care depind de căldura dată de singurele (două) centrale din oraș.

Centralele sunt proprietate a SC SACOMET SA și au un trecut tumultos. Au fost folosite în mod repetat în diverse combinații politice și economice.

Societatea mai sus menționată a avut probleme legate de centrale, fiind practic forțată să ofere fie servicii de furnizare de căldură fie sa închirieze în tot sau în parte centralele, poluând extrem aerul din zonă, societatea având ghiniunul să le aibă în proprietate.

Așa cum ne-a explicat una dintre sursele noastre, ponind de la domnii: Bușe, Niță, Nițu și acum Sărdărescu, toți primarii au vrut să profite de subiectul căldurii la blocuri politic sau economic, dar niciunul nu a vrut cu adevărat să rezolve problema fie prin ajutorarea blocurilor să nu mai fie dependente de încălzirea centralizată fie prin construcția unei centrale; cu toții au avut alte priorități, cele mai multe care au legătură cu grupuri de interese și nu cu orașul Horezu.

L-am scos din enumerație pe domnul Fârtat, despre care se știe că împreună cu administratorul de la Sacomet SA au fost condamnați în primă instață (spun voci în oraș că pe un dosar fabricat) în încercarea de a rezolva temporar problema încălzirii, iar în finală au fost achitați la instanțele superioare, unde li s-a dovedit nevinovăția – definitiv.

Problema tuturor primarilor este că vor să direcționeze fondurile orașului după bunul plac gen miliarde de lei vechi într-o echipă de fotbal la care nu se uită nimeni (Sărdărescu) iar problemele reale să le cosmetizeze prin evitarea adevărului sau minciună.

Situația

Înainte de 2018 între SC Sacomet SA și Primăria Orașului Horezu s-a făcut o înțelegere din care compania a ieșit șifonată fiindu-i luate cazanele proprii și înlocuite cu unele cărora le lipseau de la bun început piese pentru a funcționa corect, primar Nițu Constantin.

Până în anul 2018 de furnizarea agentului termic s-a ocupa societatea prin administrator.

În 2018 Primăria a refuzat să continue contractul și a reușit să obțină 6 luni păsuire pentru a reloca cazanul/ cazanele centralei de lângă de lânga piață care, după cum spuneam mai sus, tehnic sunt tot proprietatea companiei.

Tot în 2018 a reușit să mai tragă de timp 2 ani (prin judecătorie) pentru a avea timp să relocheze utilajele. În tot acest timp pe surse am aflat că de furnizarea căldurii se ocupă o firmă de casă a Primăriei iar combustibilul este cumpârat cu banii orașului.

Termenul expira în Octombrie 2020 și Primăria și-a încercat din nou norocul de data aceasta obținând ce se vede în deschiderea articolului.

Concluzii

Centralele sunt proprietatea SC Sacomet SA.

Primaria are în proprietate, în interiorul lor unul sau mai multe cazane, care promite că le mută de 2 ani jumătate în noua centrală.

Primaria încearcă sa evite ca serviciul să ajungă la SC Sacomet SA, dându-l la firma de casă – dintr-o sursă neconfirmată.

Apartamentele de la blocuri care inca mai depind de Centrala/ Centrale vor primi caldura iarna 2020 doar daca Primaria isi calcă pe mandrie si ajunge la o înțelegere cu administratorul SC Sacomet SA pentru că de aici a și pornit problema, de la business.

Centralele/ Centrala de lângă piață este o bombă ecologică, neexploatarea ei corectă provocând depuneri de funingine in toată zona, punând în pericol sănătatea locuitorilor zonei.

Întrebările:

A avut Primaria resurse și timp să rezolve problema din 2018 până în prezent?

Este Centrala conformă? Nori de funingine apar când aceasta funcționează pentru că cei care au inchiriat/ concesinat serviciul de la Primărie nu folosesc combustibillul corect și nu fac mentenanța necesara, tipic tunurilor cu statul.

Are Primăria o evidență a celor care sunt încă racordați? Merită poluarea și dezastrul generat de funcționarea neconformă?

Din ce bani s-a plătit combustibilul ultimii 2 ani? Dacă s-au plătit din banii orașului este corect? Sau ar trebui să facă Primăria orașului un calcul să subvenționeze și la case căldura?

Revenim cu detaliile!

Sursa: S.C. SACOMET S.A., facebook.com, portal.just.ro, gura lumii.

Timp de lucru: 120 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *